{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Naglašavanje povezanosti unutrašnjosti i vanjskog svijeta

U ovim modernim vremenima većinu svog vremena provodimo unutra, no ljudsko tijelo i um nisu stvoreni da budu odvojeni od svježeg zraka, sunčeve svjetlosti i pogleda na prirodu. Stoga se osjećamo najmirnije, najzdravije i najspokojnije kada smo povezani s okruženjem. U ovom je domu snažna veza između unutrašnjosti i vanjskog prostora, koja sa sobom nosi neprestane promjene svjetla, poboljšana dodavanjem velikih okomitih prozora u kombinaciji sa svjetlarnicima. Rezultat je optimalna raspodjela svjetlosti u svim područjima, čime se stvara osjećaj ugodnog doma u cijeloj kući.

Svjetlost odozgo stapa se s okomitim prozorima, unoseći dinamiku u unutrašnji prostor. Svjetlo odozgo omogućuje bližu vezu s vanjskim okruženjem i poboljšava percepciju tijeka vremena i godišnjih doba, što vas može povezati s prirodom, čak i ako živite u prometnoj ulici u gradu.

Glave prednosti ugradnje VELUX krovnih prozora

  1. Kontakt s vanjskim svijetom: na gornjem katu, čak i u središtu doma, postoji osjećaj vanjskog okruženja, zahvaljujući centralno pozicioniranim prozorima iznad glave, koji stvaraju prostorniju i otvorenu atmosferu.

  2. Svjetlo koje prodire: vlasnicima kuće bilo je važno da svjetlost koje prolazi kroz prozor za ravni krov u sredini doma osvjetljuje i stubište i omogućuje da svjetlo dopire do prizemlja.

  3. Dinamičan prostor: vlasnici su htjeli stvoriti prostor u kojem se izgled interijera mijenja promjenom svjetlosti, u različita doma dana i tijekom različitih godišnjih doba.

Marco Baldassa,

arhitekt

Ključan element ovog projekta je prirodno svjetlo: stvara odnos između životnih prostora i svakodnevnog života s jedne strane i ambijenta, godišnjih doba i promjena svjetlosti s druge strane, stvarajući dinamiku i neprestane promjene. Glavne karakteristike projekta su vanjski prozori i, što je također važno, izvori svjetlosti na stropu i zidu.

Ovaj dom sa svojom svjetlošću popravlja vaše raspoloženje, od zore do sumraka

„Za mene je svjetlost iznimno važna od trenutka kada ustanem ujutro: odlučio sam izgraditi kuću s vertikalnim i krovnim prozorima posebno kako bih doživio svjetlost u potpunosti. Htjeli smo da drvo ima glavnu ulogu, zajedno sa svjetlom: drvo nam pruža toplinu, dok nas svjetlost čini sretnima”, kažu vlasnici kuće.

Prekrasan razgovor ispunjen svjetlošću

Dvokatna samostojeća kuća s podrumom, velikim prozorima u prizemlju i svjetlošću koja dopire iz krova odozgo na prvom katu, omogućujući da dopre duboko u stambene prostore. Svjetlost u ovom projektu povezana je s okruženjem i, kako se mijenja, utječe na osjećaj u zatvorenom prostoru, što je lijep odgovor na našu unutarnju potrebnu da budemo u kontaktu s prirodom koja se neprestano mijenja i podržavamo cirkadijani ritam.

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozora za ravni krov s ravnim staklom
Idi na proizvod
Prozori za ravni krov sa zakrivljenim staklom
Idi na proizvod
Sjenilo za zaštitu od vrućine (MSU)
Idi na proizvod