{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Autor fotografija: Maksim Bašić
Mitološko mjesto za odmor

Cilj s ovim prekrasnim mediteranskim mjestom za odmor bio je stvoriti dom dostojan raja kojim je okružen. Villa Carmen nalazi se uz šljunčanu plažu i okružena je prirodom sa svih strana: vila ima pogled na prekrasno plavo more, VELUX svjetlarnici pružaju pogled na nebo, a stražnji dio kuće okružen je borovom šumom. Ispunjava sve o čemu maštate kada zamišljate odmor iz snova na Jadranu. Uz to, lokacija ove prekrasne vile je također čarobna. Ili bolje rečeno – mitska! Otok Korčula ima svoju priču pa ovaj prostor za odmor osvoji vaše srce prije nego uopće kročite na njega.

Moderni interijeri ukrašeni tradicionalnim zidovima

Legenda kaže da je najveći putnik iz svijeta književnosti, Odisej, stigao na dalmatinsku obalu preko Korčule, što znači da je bio jedan od prvih i najpoznatijih turista na otoku i kopno je zauvijek postalo dijelom povijesti. Mjesto poput ovog zaslužuje biti poštovano i cijenjeno, stoga su vlasnici kuće tražili projekt koji će rezultirati kućom dostojnom ovog raja na zemlji, upotpunjujući mjesto puno povijesti, prirode i sunčeve svjetlosti. S obzirom na to da nisu htjeli narušiti krajolik tako posebnog mjesta, vlasnik je tražio arhitekta koji bi mogao stvoriti moderne interijere ukrašene tradicionalnim zidovima. Rezultat odražava njihov trud i ostvaren je u kući – zadovoljavajući potrebe luksuznog odmora i savršeno se uklapajući u otok.

Autor fotografija: Maksim Bašić

Boje pijeska, mora, borovih šuma, neba i, naravno, sunca stvorile su povezanost između unutrašnjosti i vanjskog dijela kuće, a interijer je okupan prirodnom svjetlošću, baš kao što zamišljate dan na moru.

Autor fotografija: Maksim Bašić
Osjećanje povezanosti s morem čak i tijekom tuširanja

Vlasnik i arhitekt, Mile Jeramaz, morao je izgraditi kuću koja neće narušavati mir i ljepotu mirnog i idiličnog poluotoka, ali je također morao osigurati da unutrašnjost zadovoljava potrebe modernog načina života. Sjedenje u sobama ove moderne vile je baš poput opuštanja na obali mora, a tuširanje ispod ogromnih VELUX krovnih prozora čini da se osjećate gotovo kao da vas prskaju valovi beskrajnog plavetnila. VELUX prozori sa središnjim ovjesom nove generacije dizajnirani su s vrhunskim premazom od poliuretana, koji pomaže zaštititi čvrstu drvenu jezgru od vlage, čineći ih savršenim odabirom za kupaonicu.

Autor fotografija: Maksim Bašić
Uživanje u istom pogledu u kojem je uživao Odisej

VELUX krovni prozori s premazom od poliuretana elegantan su odabir za kuću i upotpunjuju je dizajnom i bojom. Krovni prozori usmjeravaju još više svjetlosti u objekt i još su jedna jedinstvena značajka jer omogućuju pogled na prekrasno plavo more i zvijezde na noćnom nebu: isti pogled koji su drevni putnici vidjeli tijekom tihih noći na palubi broda. Pogled je bio spektakularan tada i jednako je spektakularan sada. Udobnost modernog doma i ljepota prirode, stara kao vrijeme, zajedno stvaraju lokaciju na kojoj se na odmoru osjećate kao kod kuće i želite ostati zauvijek. Tamo gdje se spajaju Odisejev drevni otok i odmor iz snova u 21. stoljeću, možete biti sigurni da je vlasnik kuće stvorio nešto jako posebno: ako želite ići na plažu, udaljena je samo nekoliko koraka. A ako želite ostati u hladu, cijeli vrt dizajniran je kao veliki dnevni boravak na otvorenom okružen starim kamenim suhozidom. To je sve što možete poželjeti, a možda i malo više od toga!

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX vertikalna kombinacija (VIU)
Idi na proizvod

Krovni prozori sa središnjim ovjesom (GGU)
Idi na proizvod

Vanjske rolete, ALU (SSL)
Idi na proizvod