{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Inspirirani prijateljevim projektom

Claire i Paul u fazi su života kada samo žele uživati u svemu što su postigli. Znali su da svoj dom žele urediti prema toj ideji, ali nisu bili sigurni na koji način to učiniti. A onda su shvatili! Kada su vidjeli uspješnu prenamjenu potkrovlja kod prijatelja, Claire i Paul Hammond nisu trošili vrijeme i odmah su počeli istraživati kako bi mogli pretvoriti svoje potkrovlje u novu glavnu spavaću sobu s kupaonicom.

Claire, 54-godišnja radiološka tehnologinja, i Paul, 57-godišnji radiolog, dizajnirali su svoje potkrovlje uz pomoć lokalnog arhitekta i graditelja. Oduvijek su znali da će u sklopu izgradnje ugraditi VELUX krovne prozore jer je dnevna svjetlost bila ključni dio dizajna. Željeli su stvoriti potkrovlje sa svježim zrakom, puno prostora i dnevnom svjetlošću kako bi se u udobnosti vlastitog doma mogli osjećati kao da su na odmoru.

Claire kaže: „Robna marka VELUX postoji već dugi niz godina i poznata je po pouzdanim i kvalitetnim proizvodima, stoga smo znali da nećemo biti razočarani.”

Odlučili su se za pet VELUX krovnih prozora s dvostrukim ovjesom kada bi u novu spavaću sobu unijeli opušten, svijetao i prozračan ugođaj: „Htjeli smo zaista maksimalno iskoristiti pogled koji možemo imati s prozora pa smo se odlučili za pet krovnih prozora s dvostrukim ovjesom jer se otvaraju od donjeg dijela, tako da se dobije dodatni prostor za uživanje u pogledu”, objašnjava Claire.

Par je ugradio tri krovna prozora na jednoj strani potkrovlja kako bi dobili zid u ostakljenju i jedan četvrti prozor na južnoj strani potkrovlja, što im omogućuje da uživaju u prirodnom kretanju sunčeve svjetlosti iznad glave – nešto što ima brojne prednosti za mentalno zdravlje.

„Htjeli smo imati zid s ostakljenjem jer smo željeli nešto što će prostoru dati posebnu notu koja očarava i zaista povećati količinu dnevne svjetlosti koju možemo pustiti unutra. Četvrti krovni prozor na odvojenom zidu okrenutom na jug također osigurava ravnomjernu raspodjelu dnevne svjetlosti u prostori, što je divno”, kaže Claire.

Peti je prozor ugrađen u novu kupaonicu u sklopu spavaće sobe: „Htjeli smo da kupaonica bude svjetla i prozračna kao i ostatak nove sobe, stoga smo tu ugradili krovni prozor s dvostrukim ovjesom, kojim se upravlja pomoću elegantne ručke na dnu kako bi se protok dnevne svjetlosti rasporedio u obje prostorije”, nastavlja Claire.

Iako uživaju u pogledu na vedro nebo i kupanju u dnevnoj svjetlosti, par je također znao da vole spavati dulje i nisu htjeli da ih jutarnje sunce budi prerano. Htjeli su prostor koji će im pomoći da ostanu aktivni i motivirani kada im je to potrebno, ali i u kojem će moći odspavati nakon dugog radnog dana. Claire i Paul odabrali su svoja VELUX sjenila imajući na umu udobnost te su kupili kombinaciju 2 u 1 rolo sjenila i rolo sjenila za zamračenje.

Claire kaže: „2 u 1 rolo sjenila stavili smo na južnu stranu potkrovlja jer poluprovidan plisirani sloj omogućuje određivanje dnevne svjetlosti koja ulazi tijekom sunčanih dana i sprječava pretjerano zagrijavanje sobe. Rolo sjenila za zamračenje na drugim prozorima također sprječavaju neželjena buđenja u zoru!”

Dizajniranje mirnog utočišta

Crpeći inspiraciju iz lokacije na obali, obitelj Hammond slijedila je shemu boja sa svijetlim i pastelnim nijansama, što je pridonijelo osjećaju mira u kojem sada neizmjerno uživaju. Zahvaljujući širokom rasponu boja sjenila koje VELUX nudi svojim korisnicima, imali su mogućnost urediti prostor baš onako kako su htjeli, bez potrebe za kompromisima.

Claire dodaje: „Ovo je vrlo mirno mjesto za provoditi vrijeme jer ima zvučnu izolaciju za trenutke kada želite malo tišine, ali kada otvorite prozore, možete čuti pjev ptica, što je prelijepo. Visoke razine dnevne svjetlosti koje preplavljuju prostor kroz krovne prozore također ga čini privlačnim mjestom za opuštanje i zaista je korisna jer svjetlost putuje sve do središta kuće.”

"Naša labradorica, Ruby, nažalost je prestara da se popne uz stepenice do potkrovlja, ali sigurna sam da bi i ona bila oduševljena prostorom kao i mi!"
‑ Claire, vlasnica kuće
Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX krovni prozori (GPU)
Idi na proizvod
Rolo sjenilo za zamračenje (DKL)
Idi na proizvod
Vanjske tende (MHL)
Idi na proizvod